Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak tomu je...

18. 1. 2015

Matematika, fyzika a astronomie… Všechny tyhle zmíněné obory se stále rozvíjejí, vědci vymýšlejí nové techniky pro počítání.
    Astronomie, česky hvězdářství, je věda, která se zabývá jevy za hranicemi zemské atmosféry, pak tedy hlavně vesmírnými tělesy. Na zemi je mnoho vědců a pozorovatelů sluneční soustavy, hvězd, ale pouze Číňané jsou považováni za nejpřesnější pozorovatele nebeských jevů.
Astronom se zabývá pozorováním vesmíru, vedle profesionálních astronomů se astronomii věnuje celá řada amatérů.
   Největším zdrojem informací je elektromagnetické zařízení. Část vnímána očima je světlo.
 

  Často si říkáme: „k čemu nám bude matematika v budoucnu dobrá? Proč se učím kvadratické rovnice, když s nimi nikdy nebudu počítat, nebo proč se učím spočítat obvody, obsahy když jsou na všechny výpočty dnes přístroje?“ Odpověď je jednoduchá. Matematika nás provází celým životem, aniž jsme o tom věděli, nebo nad tím nějak uvažovali. Člověk by musel dlouho přemýšlet kde a jak matematiku používá, pravda je ale taková, že ji vlastně používáme každý den. Ať při nákupu rohlíků nebo drůbeže.
   Člověk je velice pohodlný tvor, proto i dnešní děti nemají chuť se učit, poznávat nové věci, nebo nahlížet do minulosti. Na všechno jsou kalkulačky, přístroje na měření délky zdí, obvodů, obsahů… Všechno je dnes možné měřit na přístrojích, Není divu, že jsou studenti pohodlní.